تصمیم به شروع ورزش از فردا و ادامه منظم روندش یه تجربه آشنا و شاید تکراری برای همه ماست؛ فردایی که هیچوقت از راه نمیرسه یا بعد از شروع به هزار و یک دلیل ادامه پیدا نمیکنه. این چالش خیلی از افراد رو درگیر و حتی ناامید میکنه، اما باید بدونین که تبدیل ورزش به یه عادت همیشگی هم امکانپذیره هم نسبتاً آسون.
در این مقاله مونوپی به شما کمک میکنیم تا بتونین ورزش رو به بخش جداییناپذیر زندگیتون تبدیل کنین و از مزایای بیشمارش بهرهمند بشین. البته درمورد تاثیرات ورزش بر زندگی، اینکه در مسیر عادت به ورزش از کجا باید شروع کرد و از چه کارهایی باید پرهیز کرد هم حرف میزنیم. پس با ما همراه باشین تا راهکارهای موثر برای عادت به ورزش کردن رو یاد بگیرین و ببینین چطور ورزش رو به روتین زندگیتون بیارین.
فهرست مطالب
تاثیر ورزش بر زندگی شما
قبل از اینکه بریم سراغ راهکارهای عادت کردن به ورزش، اول کوتاه مرور کنیم که اصلاً چرا ورزش مهمه و تأثیراتش در زندگی شما چیه. ورزش معجزهای برای سلامت بدن و روان شما به حساب میآد که بعضی از مهمترین فوایدش به این ترتیبه:
- کاهش وزن و بهبود تناسب اندام: ورزش منظم از موثرترین روشهای کالریسوزی و کاهش وزنه و به تقویت عضلات و بهبود وضعیت ظاهری بدن هم کمک میکنه.
- بهبود سلامت اندامها: ورزش منظم باعث میشه قلب، استخوانها، عضلات و رگهای سالمتری داشته باشین و طولانیتر عمر کنین. فقط 10 دقیقه فعالیت هوازی در روز خطر ابتلا به بیماری قلبی رو کاهش میده.
- تقویت سیستم ایمنی بدن: ورزش منظم سیستم ایمنی بدن رو تقویت میکنه و مقاومت شما رو در برابر بیماریهای مختلف بالا میبره.
- کاهش استرس و اضطراب: ورزش باعث ترشح اندورفین در مغز میشه که هم نقش مسکن طبیعی رو داره و هم استرس و اضطراب رو کاهش میده.
- بهبود خواب: ورزش منظم به بهبود کیفیت خواب کمک میکنه و باعث میشه شبها بهتر و عمیقتر بخوابین.
- افزایش انرژی: عادت به ورزش سطح انرژی شما رو بالا میبره.
- تقویت عملکرد مغز: ورزش عملکرد شناختی بهتری برای شما رقم میزنه و باعث افزایش تمرکزتون میشه.
- بهبود خلق و خو: روحیه بهتر و در نتیجه، روابط اجتماعی قویتر از مهمترین تاثیرات ورزش در زندگی شماست.
- افزایش اعتماد به نفس: وقتی بعد از عادت کردن به ورزش به اهدافتون برای عملکرد یا تناسب اندام میرسین و پیشرفتتون رو میبینین، اعتماد به نفستون به شدت بالا میره.
چالش مجازی Summer Body
هدف این چالش کاهش وزن تا 10% از وزن فعلی و عضله سازی و همچنین کاهش سایز، ساختن سبک غذایی و لایف استایل سالمتر، سمزدایی با حذف قند و شکر، کنترل اشتها، از بین بردن مقاومت بدن به انسولین، افزایش آگاهی نسبت به مواد غذایی، یادگیری نکات تغذیهای کاربردی، داشتن فعالیت ورزشی، عضله سازی، بالا رفتن میزان انرژی، افزایش متابولیسم میباشد.
- مدت زمان چالش: 4 هفته
- پیشنیاز: ندارد
- نوع چالش: غیرحضوری
- طراح بخش تغذیه : سیما جم
- طراح بخش ورزش : نوش آفرین موسوی
کوچ و مدرس مهارتهای زندگی : دنیا سلمانیپور
مربی یوگا و مدیتیشن : شرمین افشاری
چطور ورزش را به روتین زندگی خود بیاوریم؟
حالا که با اهمیت ورزش آشنا شدین، بریم سراغ راهکارهایی که کمک میکنن ورزش رو به روتین زندگیتون بیارین.
- تعیین اهداف واقعبینانه: در ابتدای عادت به ورزش کردن، اهداف کوچیک و واقعبینانهای برای خودتون تعیین کنین و به تدریج سطح دشواریشون رو بالا ببرین. انتخاب اهداف بزرگ و غیرقابل دسترس از همون اول شما رو دلسرد میکنه و ممکنه به درد، آسیب عضلانی یا حتی شکستگیهای تنشی استخوان هم منجر بشه.
- انتخاب ورزش مورد علاقه: برای عادت به ورزش کردن بهتره فعالیتی رو انجام بدین که ازش لذت میبرین. شرایط رو متناسب با علاقهتون تنظیم کنین؛ در محیط باز یا بسته، با یا بدون موسیقی، به تنهایی یا همراه بقیه. فقط اینجوری میتونین ورزش رو به صورت یه عادت پایدار در روال زندگیتون دربیارین.
- پایبندی به برنامه منظم: برای تبدیل ورزش به عادت همیشگی بهتره منظم در یه زمان مشخص انجامش بدین. صبح خیلی زود، ظهر یا عصر، زمانی رو انتخاب کنین که ورزش براتون راحت و لذتبخش باشه.
- تعیین بازه منطقی: نمیشه گفت بعد از رسیدن به فلان عدد جادویی دیگه حتما به ورزش عادت میکنین. اما کلید عادت ها تکراره و بر اساس پژوهشهای مختلف، اگه چهار هفته به خودتون زمان بدین، میتونین یه روال جدید بسازین.
- همراهی با دیگران: ورزش کردن با یه دوست، عضو خانواده یا یه گروه بسیار لذتبخشه و به شما انگیزه بیشتری میده.
- تعیین پاداش: وقتی به اهدافتون میرسین، به خودتون پاداش بدین. این کار احساس خوبی بهتون میده و انگیزهتون رو برای ادامه مسیرتقویت میکنه. مثلاً وقتی پنج تا پیاده روی 10 دقیقهای رو در هفته اول انجام دادین، با یه پاداش کوچیک اما جذاب دستاوردتون رو تثبیت کنین.
- انعطافپذیری: اگه یک روز به دلیلی نتونستین ورزش کنین، به جای سرزنش خودتون فقط سعی کنین به برنامه برگردین. اگه شرایطتون تغییر کرده، عادتهای زمانی و مکانی ورزشتون رو متناسب با اون تغییر بدین.
- استفاده از فناوری: برای ثبت فعالیتها و ردیابی پیشرفتتون در ورزش از ساعتهای هوشمند ورزشی یا انواع نرمافزارها مثل استراوا استفاده کنین. تهیه مستندات از فعالیت ورزشی تاثیر پیشرفت شما رو افزایش میده.
- پرداخت هزینه: خیلی از افراد وقتی برای کاری هزینه میپردازن بیشتر بهش پایبند میمونن. جالبه بدونین وبسایتهایی مثل استیک دات کام وجود داره که در اونها عضو میشین، مبلغی میپردازین و تعهدات یا اهداف ورزشیتون رو ثبت میکنین. حالا اگه به تعهداتتون در عمل نکنین، پول شما به حساب یه شخص یا موسسه خیریه انتخابی خودتون واریز میشه!
راهکارهای موثر برای عادت کردن به ورزش
وقتی با استفاده از روشهای بالا به ورزش عادت کردین، از رعایت این توصیهها هم غافل نشین:
- اگه در ورزش مبتدی به حساب میآین، با فعالیتهای سبک مثل پیادهروی یا آهسته دویدن شروع کنین و به تدریج شدت تمریناتتون رو بالا ببرین.
- برای جلوگیری از خستگی و یکنواختی به برنامه تمرینیتون تنوع بدین.
- اگه برای ورزش کردن وقت کافی ندارین، تمرینات کوتاهمدت و شدتبالا انجام بدین.
- اگه به هر دلیل به باشگاه دسترسی ندارین، در خانه ورزش کنین.
- در طول روز فعالیتهای بدنی سادهای مثل راه رفتن یا حرکات کششی رو در محیط کار انجام بدین.
کارهای ممنوعه برای عادت به ورزش کردن
- تغییر ناگهانی سبک زندگی و شروع یکباره ورزشهای سنگین به بدن آسیب میرسونه.
- تغذیه نامناسب میتونه تلاشهای شما برای عادت به ورزش کردن رو بینتیجه کنه.
- اگه در حین ورزش احساس درد یا ناراحتی کردین و با بیتوجهی ازش گذشتین، باید منتظر آسیبهای جدیتر و توقف طولانی در برنامه تمریناتتون باشین.
شروع ورزش از کجا؟
برای شروع ورزش اگه مشکل یا بیماری خاصی ندارین از همین الان استارت بزنین. اما در صورت وجود شرایط خاص باید اول با پزشک مشورت کنین. بعد از اون برین سراغ ورزشی که با علاقه و تواناییهاتون سازگار باشه.
بهترین راه برای شروع و عادت کردن به ورزش، کمک گرفتن از مربیهای باتجربه و متخصصیه که در مدرسه مونوپی آمادهن ورزشهای مورد علاقهتون رو به اصولیترین شکل بهتون یاد بدن. اگه نمیخواین کلاس برین، چالشهای مجازی مونوپی رو از دست ندین؛ اینجوری در زمان و مکان دلخواهتون به آموزشهای متنوع، از انواع تمرینات ورزشی تا توصیههای تغذیهای و روانشناسی دسترسی دارین.
خواستن از تو، بقیهاش با مونوپی.
مسابقه ماراتن استانبول ترکیه (13 آبان ۱۴۰۳)
مسابقه ماراتن دبی امارات متحده عربی (۲۱ دی ۱۴۰۳)
کلاس دویدن پارک ولایت (پنجشنبه و جمعه) (آذر)
کلاس پیشرفته دویدن ولنجک (سه شنبه و جمعه) (آذر)
کلاس دویدن پارک یاس (شرق تهران) (روز زوج) (آذر)
کلاس دویدن کیش (روز زوج) (آذر)
سفر و گردشگری
اگه دوست دارید همراه مونوپی مهارتهای طبیعتگردی رو آموزش ببینید، دور دنیا سفر کنید، سفرهای ورزشی آبی تجربه کنید و… حتما از طریق لینک زیر سری به قسمت سفر و گردشگری مونوپی بزنید.
مدرسه مونوپی
اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن، کوهنوردی و توسعه فردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاسهای مدرسه مونوپی، انتخاب فوقالعادهای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.
چالش و مسابقه
مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.
نیازمندی مونوپی
مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد لینک زیر بشید.
منابع مقاله: