body.logged-in .hide-for-logged-in { display: none !important; }
body:not(.logged-in) .hide-for-logged-out { display: none !important; }

صفر تا صد ماراتن بوستون؛ قدیمی‌ترین ماراتن سالانه جهان

مسابقه ماراتن بوستون

ماراتن بوستون قدیمی‌ترین ماراتن سالانه جهان و یکی از مهم‌ترین رویدادها در سری شش ماراتن بزرگ دنیاس، همون مجموعه رقابت‌های پرطرفدار و نفس‌گیری که هر سال علاوه بر بوستون در مسیرهای جاده‌ای معروف‌ شهرهای توکیو، لندن، برلین، شیکاگو و نیویورک برگزار می‌شه.  قبلاً در یکی از مطالب مجله مونوپی، مسابقات ماراتن بزرگ جهان رو معرفی کرده بودیم، مسابقاتی که در مجموع از زمان شروع در سال ۲۰۰۶ تا امروز بیشتر از ۵ میلیون نفر شرکت‌کننده از سرتاسر دنیا داشته و بیشتر از ۱۱ هزار نفر تونسته‌ن با دویدن مسافت ماراتن هر شش رویداد اون در زمان‌های تعیین‌شده، به باشگاه شش‌ستاره‌های ماراتن دنیا بپیوندن.

این مطلب به ماراتن بوستون اختصاص داره، قدیمی‌ترین ماراتن سالانه جهان که امروز از مشهورترین رویدادهای مسابقه دوی جاده‌ای در دنیاس. دونده‌های ماراتن بوستون بعد از نقطه شروع در پارک هوپکینتون استیت، میون خیابون‌های این کلا‌ن‌شهر پیچ و تاب می‌خورن و از کنار جاذبه‌‌های دیدنی‌ای مثل برج ساعت اشلند، منطقه فرهنگی ناتیک و مجسمه جانی کلِی می‌گذرن تا به خط پایان در میدان کوپلی برسن.

شرکت در ماراتن بوستون فرصت بسیار خوبی برای دونده‌های آماتور، حرفه‌ای و علاقه‌مندان به چالش دویدن در سطح جهانی به حساب می‌آد، چون یه رویداد استاندارد عالی برای ثبت رکورد محلی، ملی و جهانی و بهبود بهترین زمان‌های شخصی توسط دونده‌های نیمه‌حرفه‌ای و حرفه‌ایه و می‌تونه نقطه شروع بی‌نظیری در مسیر دویدن برای علاقه‌مندهای تازه‌کار باشه.

فهرست مطالب

تاریخچه ماراتن بوستون؛ داستان اشک‌ها و لبخندها

شکل‌گیری ماراتن بوستون رو باید مدیون برگزاری اولین مسابقه ماراتن در بازی‌های المپیک تابستانی سال 1896 بدونیم؛ موفقیت ماراتن المپیک آتن در اون سال، الهام‌بخش اعضای انجمن دو و میدانی بوستون (Boston Athletic Association یا B.A.A)  شد تا یک سال بعد در آوریل 1897 رویداد مخصوص خودشون رو برگزار کنن.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                 خط پایان ماراتن بوستون با نشان انجمن دو و میدانی بوستون در خیابان بویلستون

دوشنبه 19 آوریل سال 1897، انجمن به مناسبت روز میهن‌پرستان و به یادبود مبارزه‌های تاریخی مردم آتن و آمریکا برای آزادی، یه ماراتن ۴/۳۹ کیلومتری برگزار کرد. دونده‌ای به اسم جان جی مک درموت (John J. McDermott) این مسیر رو در زمان2:55:10 دوید و قهرمان شد (البته بین ۱۸ نفر!).  این مسابقه با نام ماراتن بوستون  (Boston Marathon) شهرت پیدا کرد و از اون زمان هرسال با افزایش چشمگیر شرکت‌کننده‌ها برگزار شد، حتی وقتی جنگ‌های جهانی در جریان بود یا دنیا داشت دوران سخت بزرگ‌ترین رکود اقتصادی رو می‌گذروند؛ حالا دیگه می‌دونین چرا ماراتن بوستون قدیمی‌ترین ماراتن سالانه جهانه.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                                                آرتور روث، برنده ماراتن بوستون ۱۹۱۶

ماراتن بوستون اول یه رویداد محلی بود، اما شهرت و سطح بالای رقابت خیلی زود دونده‌های سرتاسر جهان رو جذب کرد. برنده‌های ماراتن بوستون سال‌ها  فقط تاج گل بافته‌شده‌ای از شاخه‌های زیتون رو به عنوان جایزه دریافت می‌کردن که یادآور جایزه بازی‌های باستانی المپیک آتن بود؛ اما در دهه 1980 شرکت‌های مختلفی حامی این رویداد شدن و از سال 1986 اهدای جوایز نقدی به  برنده‌های ماراتن بوستون شروع شد.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                     شهردار بوستون تاج گل برنده ماراتن بوستون 1983 را بر سر گرِگ مایر می‌گذارد

رویدادهای مهم ماراتن بوستون؛ از جنگ کُره تا سماجت زنان دونده و بمب‌گذاری در مسیر ماراتن

یکی از رویدادهای مهم در طول تاریخ ماراتن بوستون، ممنوعیت شرکت دونده‌های کره‌ای در مسابقه سال ۱۹۵۱ بود؛ در اون سال جنگ بین دو کره به اوج رسیده بود و سربازهای ارتش آمریکا به پشتیبانی از کره جنوبی می‌جنگیدن. انجمن دو و میدانی بوستون از ورود دونده‌های کره‌ای‌ به ماراتن جلوگیری کرد چون معتقد بود «در شرایطی که سربازان آمریکایی دارن در کره می‌جنگن و کشته می‌شن، کره‌ای‌ها باید به جای تمرین و دویدن ماراتن، به فکر جنگیدن برای محافظت از کشورشون باشن». این ممنوعیت تا آخر جنگ یعنی سال ۱۹۵۳ ادامه داشت.

زن‌ها کوتاه نمی‌آیند

اگه فکر می‌کنین زن‌ها از همون روزهای اول خیلی راحت در ماراتن بوستون می‌دویدن، در اشتباهین؛ ماراتن بوستون حدود ۷۰ سال فقط شرکت‌کننده‌های مرد رو می‌پذیرفت. سال 1966، زنی به اسم روبرتا بابی گیب (Roberta Bobby Gibb) سعی کرد در ماراتن بوستون شرکت کنه، اما مدیر مسابقه با این بهونه که زن‌ها توان بدنی دویدن یه مسافت ۴۲ کیلومتری رو  ندارن، مانع ثبت نام گیب شد.

گیب کوتاه نیومد، روز مسابقه در میان بوته‌های اطراف نقطه شروع پنهان شد و  مسیر رو بدون داشتن شماره لباس رسمی در سه ساعت و بیست و یک دقیقه و چهل ثانیه دوید؛ اون روز روبرتا بابی گیب زودتر از دوسوم دونده‌های ماراتن بوستون به خط پایان رسید، اما اسمش بعد از اینکه شرکت زن‌ها در ماراتن به طور رسمی مجاز شد، به عنوان اولین زنی که کل مسیر ماراتن بوستون رو دویده بود ثبت شد.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                              روبرتا بابی گیب در حال عبور از خط پایان ماراتن بوستون ۱۹۶۶

یک سال بعد، اولین زن دونده مراحل ثبت نام رسمی رو با اسم مخفف خودش انجام داد و در مسابقه شرکت کرد. این زن کاترین سوئیتزر (Katherine Switzer) بود که بعد از ماراتن بوستون ۱۹۶۷ به نماد مقاومت زنانه هم تبدیل شد؛ همون‌طور که عکس‌ها نشون می‌ده، یکی از مقام‌های رسمی مسابقه به نام جاک سمپل وقتی فهمید یه زن با اسم مخفف در مسابقه شرکت کرده، در طول مسیر بارها به کاترین حمله ‌کرد و با ایجاد درگیری سعی کرد برچسب شماره‌ روی لباسش رو پاره کنه و کاترین رو از مسیر بیرون بندازه. در تصویرها مشخصه که بعضی دونده‌های مرد تلاش می‌کنن مانع این کار سمپل بشن.

مسابقه ماراتن بوستون

به هرحال دونده شماره ۲۶۱ از میدون به در نشد و مسیر ماراتن بوستون رو با موفقیت به پایان رسوند تا اون دیوار محکم ممنوعیت دویدن در ماراتن برای زن‌ها یه شکاف دیگه برداره و سست‌تر بشه.

تاریخچه ماراتن بوستون یه اسم زنانه مهم دیگه هم داره؛ نینا کوشکیک (Nina Kuscsik)، دونده مسابقات طولانی‌مسافت‌ که با تلاش‌های خستگی‌ناپذیرش اتحادیه دونده‌های آماتور رو متقاعد کرد تا حداکثر مسافت مجاز برای دویدن زنان رو افزایش بده. این تغییر قانون به معنی مجوز رسمی شرکت زنان در مسابقات ماراتن‌ بود. سال 1972 همه اسم نینا رو به عنوان اولین زنی که به طور رسمی برنده ماراتن بوستون می‌شد، شنیدن.

مسابقه ماراتن بوستون

                                              نینا کوشکیک

از سال ۱۹۷۲ که فقط هشت زن در کنار نینا کوشکیک در ماراتن بوستون دویدن تا سال ۲۰۲۳ که بیش از ۱۲ هزار زن (نزدیک به ۴۲ درصد شرکت‌کننده‌ها) مسیر پرهیجان ماراتن بوستون رو با حس آزادی و شادی طی کردن، فقط ۵۱ سال گذشته اما انگار هزاران دیوار و مانع و قانون محدودکننده برای دویدن زن‌ها فروریخته.

اگه شنیدن داستان زن‌های خستگی‌ناپذیر ماراتن بوستون برای شما هم الهام‌بخش بود، شاید دوست داشته باشین با یادگیری ورزش جذاب اونا، یعنی دویدن، قدم به مسیری بذارین که دستاوردش کلی تجربه جدید و محدودیت‌شکنه؛ ما فکر صفر تا صد این مسیر رو کرده‌یم، کافیه به مدرسه مونوپی سر بزنین و کلاس‌های آموزش دویدن رو دنبال کنین.

از جشن صدسالگی ماراتن بوستون تا بمب‌گذاری در مسیر دونده‌ها

ماراتن بوستون اولین ماراتن بزرگی بود که دونده‌های روی ویلچر به طور رسمی در اون شرکت کردن (سال 1975).

صدمین سالگرد تولد ماراتن بوستون در سال 1996 با ثبت یه رکورد جهانی همراه بود؛ 38708 شرکت‌کننده در یه جشن تولد به‌یادماندنی، ماراتن بوستون رو به بزرگ‌ترین ماراتن جهان تا اون زمان تبدیل کردن ( از این تعداد، 36748 نفر در خط شروع مسابقه حاضر شدن و 35868 نفر، مسیر رو تا آخر دوئیدن).

آوریل 2011، جفری موتای دونده مشهور کنیایی، مسیر ماراتن بوستون رو در زمان 2:03:02:00 دوید و با ثبت سریع‌ترین زمان دوی ماراتن تا اون روز، رکورد جهان رو شکست. اما اتحادیه بین‌المللی فدراسیون‌های دو و میدانی به دلیل ناسازگاری شرایط مسیر با قوانین ارتفاع و جداسازی نقطه‌های شروع/پایان، اون دوره مسابقه رو واجد شرایط ثبت رکورد جهانی ندونست.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                                  جفری موتای بعد از عبور از خط پایان ماراتن بوستون ۲۰۱۱

پونزدهم آوریل 2013 روز خیلی تلخی در تاریخ ماراتن بوستون بود؛ تقریباً سه ساعت از عبور برنده مسابقه از خط پایان می‌گذشت و ماراتن هنوز در جریان بود که دو بمب دست‌ساز در200 متر آخر مسیر در خیابان بویلستون منفجر شد. این انفجار سه کشته از میان تماشاگران و 264 مجروح بر جا گذاشت و مسابقه رو متوقف کرد.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                         لحظاتی بعد از انفجار اول در بخش پایانی مسیر ماراتن بوستون ۲۰۱۳

عاملان بمب‌گذاری دو برادر چچنی بودن که بعدها یکی به زندان فرستاده شد و نفر دوم در درگیری با پلیس کشته شد. دونده‌هایی که به دلیل این انفجار نتونسته بودن نصف مسیر رو طی کنن، سال 2014 به طور خودکار به ماراتن بوستون دعوت شدن.

اسم ماراتن  بوستون2016 رو باید گذاشت «زمان بازگشت الهام‌بخش‌ترین زن». گفتیم روبرتا بابی گیب اولین زنی بود که انحصار مردونه دویدن در ماراتن بوستون رو شکست و این مسیر رو دوید؛ برگزارکننده‌های ماراتن  بوستون در سال ۲۰۱۶ از گیب دعوت کردن تا ناظر اصلی (Grand marshal) مسابقه باشه؛ یعنی از ابتدا تا انتهای مسیر رو در ماشین همراه دونده‌ها طی کنه، به صورت افتخاری از خط پایان بگذره و برنده‌ها جوایزشون رو از دست اون بگیرن. جالبه که آتسده بایسا، برنده بخش آزاد زنان ماراتن بوستون2016 جایزه خودش رو به‌ خاطر سدشکنی و دفاع انقلابی گیب از حق دویدن همه زنان در ماراتن به اون تقدیم کرد.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                                     روبرتا بابی گیب در اختتامیه مسابقه ماراتن بوستون ۲۰۱۶

ماراتن بوستون تا سال 2020 قدیمی‌ترین ماراتن دوی بدون وقفه جهان و دومین مسابقه دوی پیوسته آمریکای شمالی از نظر طول مسیر بود. اما برگزارکننده‌ها در سال 2020، اول صد و بیست و چهارمین دوره این مسابقه دوی جاده‌ای رو به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ به تأخیر انداختن و بعد لغوش کردن. در سپتامبر 2020 یه «رویداد مجازی» جایگزین این دوره شد؛ قبل از اون فقط جنگ جهانی اول تونسته بود تغییراتی در شیوه برگزاری ماراتن بوستون به وجود بیاره.

جذابیت‌های ماراتن بوستون؛ چالش دویدن سخت اما دلپذیر

رقابت در ماراتن بوستون برای دونده‌های آماتور و حرفه‌ای سرتاسر دنیا جذابیت‌های زیادی داره، از سطح بالای قدیمی‌ترین ماراتن جهان و شرکت بسیاری از دونده‌های مشهور دنیا، تا سختی‌های دویدن در چند منطقه کلان‌شهری بوستون، بالا رفتن از تپه‌های پرشیب و سخت ایالت ماساچوست و تجربه یه چالش ورزشی جدی در آب و هوای بهاری و متغیر شمال شرق آمریکا.

ماراتن بوستون پربیننده‌ترین رویداد ورزشی نیوانگلند یعنی منطقه‌ایه که شش ایالت رودآیلند، کنتیکت، ورمانت، ماساچوست، مِین و نیوهمپشایر رو در بر می‌گیره؛ هرسال ۵۰۰ هزار نفر تماشاگر برای تماشا و تشویق دونده‌ها در طول مسیر ماراتن بوستون حاضر می‌شن تا شرکت‌کننده‌های این مسابقه پرطرفدار و جذاب رو همراهی می‌کنن.

مسابقه ماراتن بوستون

همون‌طور که گفتیم، سازمان‌دهی برنامه‌های ماراتن بوستون رو یه نهاد ورزشی غیر انتفاعی به اسم انجمن دو و میدانی بوستون (Boston Athletic Association یا B.A.A) انجام می‌ده؛ این نهاد تعهد و مأموریت خودش رو ایجاد جهانی می‌دونه که در اون همه مردم بتونن به دویدن و دسترسی داشته باشن و از مزیت‌های سبک زندگی فعال‌تر بهره‌مند بشن.

ما هم مدرسه مونوپی رو با هدفی مشابه راه‌اندازی کردیم تا دسترسی به اصولی‌ترین آموزش دویدن رو  برای همه فراهم کنیم و افراد علاقه‌مند به این چالش ورزشی جذاب رو قدم‌به‌قدم به سمتی ببریم که تحرک و فعالیت حرفه‌ای به یه بخش دائمی زندگی‌شون تبدیل بشه.

برنامه، سطوح و قوانین مسابقه ماراتن بوستون

مسابقه ماراتن بوستون طبق برنامه سنتی در سومین دوشنبه ماه آوریل هرسال برگزار می‌شه و بانک آمریکا (Bank of America) و آدیداس حمایت مالی دوره‌ آخر اون رو بر عهده گرفته‌ن (تاریخ برگزاری صد و بیست و هشتمین دوره این مسابقه ماراتن بوستون روز دوشنبه ۱۵ آوریل 2024 (۲۷ فروردین ۱۴۰۳) تعیین شد).

دونده‌های ماراتن بوستون ۶ ساعت فرصت دارن تا مسیر ۴۲.۲ کیلومتری مسابقه رو طی کنن و مدال فینیشری یا پایان ماراتن رو به دست بیارن. ثبت زمان‌های خالص و تعیین امتیازات دونده‌ها از طریق یه تگ زمان‌گیری انجام می‌شه که به پشت بیب نامبر (برچسب شماره لباس شرکت‌کننده) متصل می‌شه.

محل برگزاری ماراتن بوستون معمولاً خیابان‌ها و جاده‌های مسطح پنج شهر منطقه بوستون بزرگ، یعنی بوستون، نورفولک، سافولک، پلیموث، میدلسکس و اسکس، به علاوه دو شهرستان در نیوهمپشایر یعنی راکینگهام و استرافورده.

ماراتن بوستون فقط شامل یه رویداد فول ماراتن ۴۲.۲ کیلومتری می‌شه. البته حامیان مالی معمولاً رویدادهایی مثل دوی خیریه رو هم در کنار رویداد اصلی برگزار می‌کنن.

چه کسانی می‌توانند در ماراتن بوستون بدوند؟

ماراتن بوستون به نوعی اوج رقابتی از این نوع در رشته دو و میدانی به حساب می‌آد و سیاست‌های دقیق و  نسبتاً سخت‌گیرانه‌ای برای شرکت، ورود به مسابقه و حتی رفتار دونده‌ها داره.

ثبت نام در ماراتن بوستون برای دونده‌های 18ساله یا بالاتر از همه کشورها آزاده، اما دونده‌ای واجد شرایط شرکت در این رقابت می‌شه که در بازه ۱ سال ونیم قبل از برگزاری دوره، یک ماراتن استاندارد مورد تأیید اتحادیه جهانی دو و میدانی رو با موفقیت به پایان رسونده باشه.

طبق اعلام وب‌سایت انجمن دو و میدانی بوستون، دونده‌هایی که مسیر این ماراتن استاندارد رو حداقل ۵ دقیقه و 29 ثانیه سریع‌تر از بازه تعیین‌شده برای گروه سنی و جنسیتی‌شون به پایان رسونده‌ باشن می‌تونن در ماراتن بوستون بدوئن. مثلاً دونده‌های مرد و زن ۱۸ تا ۳۴ساله باید به ترتیب اون ماراتن استاندارد قبلی رو حداکثر در ۳ ساعت و ۳ ساعت و نیم دویده باشن تا واجد شرایط شرکت در ماراتن بوستون بشن.

البته اگه پنج مدال فینیشری از مسابقات قبلی ماراتن توکیو یا بوستون داشته باشین، یا حداقل سه بار مسیر یکی از ماراتن‌های بزرگ ابوت در شهرهای لندن، برلین، شیکاگو و نیویورک رو با موفقیت به پایان رسونده باشین می‌تونین به طور خودکار وارد ماراتن بوستون بشین. قهرمان‌های دوره‌های قبلی ماراتن بوستون، راهنماهای دونده‌های توان‌یاب و شرکت‌کننده‌های ده دوره اخیر مسابقه هم واجد شرایط دویدن در ماراتن بوستون هستن. گروه کوچیکی از شرکت‌کننده‌های ماراتن بوستون رو هم دونده‌های حرفه‌ای دعوت‌شده، دونده‌های مدعو بخش پارا (توان‌یابان) و دونده‌های مشهوری تشکیل می‌دن که بانک آمریکا برای شرکت در برنامه خیریه رسمی خودش از اون‌ها دعوت می‌کنه.

اما آسون‌ترین راه ورود به ماراتن بوستون اینه که در مسابقات یکی از 150 سازمان خیریه مورد تأیید شرکت کنین و با جمع‌آوری حداقل کمک‌های مالی تعیین‌شده، فرصت‌ دویدن در ماراتن بوستون رو به دست بیارین.

مسیر مسابقه ماراتن بوستون

با حساب ماراتن بوستون ۲۰۲۴، صد ساله که مسیر این مسابقه از پارک هوپکینتون استیت در شهرک هوپکینتون شروع می‌شه. دونده‌های ماراتن بوستون این مسیر 42.195 کیلومتری رو با دویدن در جاده‌های پرپیچ و خم شماره 135، 16 و 30 ادامه می‌دن، از خیابون‌های شهر بوستون می‌گذرن و در میدان کوپلی یعنی مرکز این شهر به خط پایان رسمی می‌رسن که در خیابان بویلستون کنار کتابخانه عمومی بوستون قرار داره.

در کل، مسیر این مسابقه از هشت شهر و شهرک ایالت ماساچوست شامل هوپکینتون، اشلند، فرامینگهام، ناتیک، ولزلی، نیوتن، بروکلین و بوستون می‌گذره.

مسابقه ماراتن بوستون

                                                                                   برج ساعت اشلند، از جاذبه‌های مسیر ماراتن بوستون

البته باید بدونین که دونده‌های ماراتن بوستون یکی از دشوارترین مسیرهای ماراتن دنیا رو پیش رو دارن؛ سختی‌های بالا رفتن از تپه‌های نیوتن (Newton) که در تپه هارت‌بریک (Heartbreak) نزدیک کالج بوستون به اوج خودش می‌رسه، تنظیم سرعت و تنفس متناسب با شیب و ارتفاع تپه‌های خیابون کامِن‌ولث (Commonwealth) یا همون جاده شماره ۳۰ و بالا رفتن از تپه خیابان واشنگتن (مسیر شماره 16) که از تقاطع رودخانه چارلز ریور در ایستگاه 26 کیلومتری مسیر می‌گذره، از نظر بسیاری از دونده‌های حرفه‌ای سخت‌ترین چالش مسیر ماراتن بوستون به حساب می‌آد. برای عبور از این تپه صعود از یه ارتفاع  ۴۶ متری رو در پیش دارین که خیلی از دونده‌های کم‌تجربه‌تر مجبورن به جای دویدن با پیاده‌روی سریع از اون بگذرن.

نام تپه هارت‌بریک (Heartbreak) به معنی دل‌شکستگی هم داستان جالبی داره؛ سال 1936 جانی کلِی دونده مشهور آمریکا و مدافع عنوان قهرمانی ماراتن بوستون روی همین تپه از رقیب سرسختش الیسون براون (Ellison Brown) جلو زد و وقتی از کنارش رد می‌شد، ضربه آرومی به شونه‌اش زد. این کار انگیزه انتقام و پیروزی براون رو تقویت کرد و باعث شد با تمام توان بدوئه و از جانی کلی جلو بزنه. اون تپه محل تثبیت قهرمانی براون و البته نماد دل‌شکستگی جانی کلیِ افسانه‌ای شد.

مسابقه ماراتن بوستون

محوطه مسابقه ماراتن بوستون برای دویدن سی هزار نفر ظرفیت داره و سال ۲۰۲۳ همین تعداد دونده در نقطه شروع این مسابقه حاضر شدن.

جوایز، امکانات و خدمات برای شرکت‌کنند‌ه‌های ماراتن بوستون

جوایز نقدی ماراتن بوستون به طور مساوی بین مردان و زنان در بخش اوپن یا آزاد، دونده‌های حرفه‌ای و دونده‌های ویلچرنشین تقسیم می‌شه. ماراتن بوستون اولین رویداد از بین شش ماراتن بزرگ جهانی ابوت بود که برگزارکننده‌هاش این برابری جنسیتی رو درمورد جوایز اعمال کردن و برای دونده‌های توان‌یاب و کم‌بینا هم پک جایزه در نظر گرفتن.

جایزه نفر اول مردان و زنان در هر بخش ۱۵۰ هزار دلاره، نفر دوم ۷۵ هزار دلار می‌گیره و مبلغ جوایز نقدی به همین ترتیب تا نفر دهم نصف می‌شه.

امکانات و خدمات برای شرکت‌کننده‌های ماراتن بوستون

همه شرکت‌کننده‌های ‌ماراتن بوستون، کیت مسابقه شامل برچسب شماره یا همون بیب نامبر، تگ زمان‌گیری، مچ بند و تی‌شرت‌های مسابقه رو دریافت می‌کنن. البته پک پایان مسابقه شامل مدال پایانی و گواهی الکترونیکی شرکت در ماراتن فقط در صورتی به دونده‌ها داده می‌شه که مسیر رو در ۶ ساعت یا کمتر به پایان برسونن.

امکانات و خدماتی که برای همه شرکت‌کننده‌های ‌ماراتن در مسیر در نظر گرفته شده شامل این موارد می‌شه:

  • اتوبوس‌های اختصاصی رایگان برای دونده‌ها قبل و بعد از مسابقه که استفاده از اون‌ها با نشون دادن بیب نامبر ممکن می‌شه؛
  • ۲۶ ایستگاه برای تیم‌های پزشکی، امدادگران و آمبولانس‌؛
  • اتوبوس‌های طول مسیر برای برگردوندن دونده‌های ناتوان از ادامه مسیر؛
  • تیم امداد دوچرخه‌سوار؛
  • نقاط بگ دراپ برای جمع‌آوری و حمل کیف‌های شماره‌دار دونده‌ها؛
  • خدمات عکاسی؛
  • ایستگاه‌های آب، نوشیدنی و ژل‌ انرژی‌زا (هر ۵ کیلومتر)؛
  • سرویس بهداشتی؛
  • ایستگاه جمع‌آوری زباله؛
  • ساعت‌های دیجیتالی (هر ۵ کیلومتر)؛

بر اساس قوانین ماراتن بوستون، دونده‌ها فقط می‌تونن یه بگ یا کیسه پلاستیکی شفاف برای حمل مواد غذایی یا نوشیدنی‌های ورزشی، یه کیف کمری کوچیک برای وسایل ضروری، کمربند نگهدارنده بطری‌های آب/نوشیدنی، بازوبند حاوی تلفن همراه یا دوربین کوچیک و هدفون همراه داشته باشن.

مسابقه ماراتن بوستون

رویدادهای جانبی و اکسپوهای ماراتن بوستون

قبل و بعد از ماراتن بوستون، اکسپو یا نمایشگاه‌ جانبی رویداد در مرکز همایش یادبود کهنه‌سربازان در خیابان بویلستون، یعنی نقطه پایان ماراتن برپا می‌شه. دونده‌ها قبل از مسابقه برای تحویل گرفتن بیب نامبر و پک مسابقه و تحویل دادن کیف شماره‌دار وسایل شخصی‌شون هم باید به محل اکسپو برن.

مسابقه ماراتن بوستون

ورود به اکسپوی ماراتن بوستون که با حمایت بانک آمریکا و حامیان دیگه برگزار می‌شه، برای عموم آزاده. در این نمایشگاه حاضران می‌تونن از فروشگاه آدیداس و غرفه‌های بقیه برندهای ورزشی و غیر ورزشی حامی مسابقه خرید کنن. کالاهایی که در این اکسپو عرضه می‌شه بسیار متنوعه و فروشنده‌ها جشنواره‌های تخفیف متعددی ویژه ماراتن بوستون دارن. ضمناً اکسپوی ماراتن بوستون به عنوان بهترین اکسپوی مسابقه در کل ایالات متحده شناخته می‌شه.

مسابقه ماراتن بوستون

مونوپی هم‌مسیر دونده‌ها تا شکستن موانع

اولین زن دونده ماراتن بوستون درباره حرکت سدشکنانه و انقلابیش گفته: «می‌دونستم دنیا بعد از اون دویدن متفاوت می‌شه». می‌شه گفت این مهم‌ترین ویژگی‌ دویدنه؛ اول دنیای درون شما رو تغییر می‌ده و بعد کمک می‌کنه انرژی‌تون رو به طرف تغییر دنیای بیرون و شکستن مانع‌ها و محدودیت‌هاش هدایت کنین.

شما هم می‌تونین قدم‌های اول یادگیری دویدن اصولی رو زیر نظر مربی‌های مجرب مدرسه مونوپی بردارین و همون‌طور که روزبه‌روز فعال‌تر و قوی‌تر می‌شین، به طرف شرکت در مسابقه‌های دوی سطح بالای ایران، منطقه و جهان پیش برین. با تصمیم محکم هر نفر برای دونده شدن، جامعه مونوپی بزرگ‌تر می‌شه و محدودیت‌ها و موانع بیشتری رو از سر راه برمی‌داره.

خوندن مجله مونوپی رو هم فراموش نکنین، چون با مطالب متنوع و مفید به‌روز می‌شه و شما رو به تدریج با همه مسابقات ماراتن مهم دنیا و روش شرکت در اون‌ها آشنا می‌کنه.

اگه دونده حرفه‌ای هستین و شرکت در مسابقات ماراتن معتبر جزئی از برنامه سالانه شماس، مونوپی برای شما هم برنامه داره؛ می‌تونین تور مسابقه دوی بعدی‌تون رو همسفر مونوپی بشین تا خیالتون از برنامه‌ریزی دقیق و جزئیات سفر ورزشی جذابتون راحت باشه.

مونوپی با قدم‌های شماست که رؤیای یه جامعه فعال‌تر رو واقعی می‌کنه.

 

سفر و گردشگری

اگه دوست دارید همراه مونوپی مهارت‌های طبیعت‌‌گردی رو آموزش ببینید، دور دنیا سفر کنید، سفرهای ورزشی آبی تجربه کنید و… حتما از طریق لینک زیر سری به قسمت سفر و گردشگری مونوپی بزنید.

مدرسه مونوپی

اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن، کوهنوردی و توسعه فردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاس‌های مدرسه مونوپی، انتخاب فوق‌العاده‌ای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

نیازمندی مونوپی

مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد لینک زیر بشید.

منابع مقاله:

سفر و گردشگری

اگه دوست دارید همراه مونوپی مهارت‌های طبیعت‌‌گردی رو آموزش ببینید، دور دنیا سفر کنید، سفرهای ورزشی آبی تجربه کنید و… حتما از طریق لینک زیر سری به قسمت سفر و گردشگری مونوپی بزنید.

Monoppy

مدرسه مونوپی

مونوپی در مدرسه ورزشی خودش، از اساتید حرفه‌ای کمک گرفته و دویدن را در کنار انجام فعالیت‌های اجتماعی، به شکل استاندارد آموزش می‌دهد. اگر شما هم دوست دارید که در کنار تعاملات اجتماعی، در دوره‌های حرفه‌ای و اصولیِ دویدن شرکت کنید، برای اطلاعات بیشتر حتماً سری به مدرسه مونوپی بزنید.

Monoppy

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس های دویدن در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو در دویدن به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.

قوانین کسب جایزه در مونوپی

واحد ارزش مدرسه مونوپی ، مونوجم MonoGem نام دارد که در کلاس ها و برنامه ها با روش های زیر می توانید بدست آورید، تا بتوانید ار جوایز استفاده کنید.

لینک دعوت شما برای ارسال به هم کلاسی

instagram Reel
instagram Post
instagram Story
[gravityform id="1" title="true"]

پیشنهاد مونوپی (روز 12)

کتاب صوتی و نوشتاری

90% تخفیف با کد : monoppy تا پایان بهار 1401

فیلم

تماشای رایگان تا پایان فروردین

کوه پیمایی (روز 11)

کوه پیمایی

چالش پیاده روی تا دویدن (روز 10)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

دوچرخه سواری یا بدنسازی (روز 9)

دوچرخه سواری (انفرادی)

بدنسازی (برای کسانی که دوچرخه ندارند)

چالش پیاده روی تا دویدن (روز 7)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

دوچرخه سواری یا بدنسازی (روز 6)

دوچرخه سواری (انفرادی)

بدنسازی (برای کسانی که دوچرخه ندارند)

چالش پیاده روی تا دویدن (روز 4)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

دوچرخه سواری یا بدنسازی (روز دوم)

دوچرخه سواری (گروهی)

بدنسازی (برای کسانی که دوچرخه ندارند)

چالش پیاده روی تا دویدن (روز اول)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟