قله برف انبار در 60 کیلومتری جنوبی استان قم قرار داره که یکی از قلههای انتخابی در طرح سیمرغ کوهنوردیه. برف انبار همون طور که از اسمش مشخصه به دلیل اینکه در فصل زمستون پر از برف میشه نام گذاری شده. اگه دوست دارید در مورد پوشش گیاهی و جانوری، وضعیت آبوهوا، مسیرهای صعود به این قله و… بدونید؛ با مجله مونوپی همراه باشید.
فهرست مطالب
درباره قله برف انبار
قله برف انبار مرتفعترین قله در استان قم هست که حدود 3224 متر ارتفاع داره. برای اینکه به قله این کوه صعود کنید باید حدود 60 کیلومتر به سمت جنوب استان قم برید. از لحاظ موقعیت جغرافیایی در نزدیکی باغهای روستای فردو و تو جنوب استان قرار داره. این رشتهکوه از شمال به همین روستا، از سمت شرق به وسف، از غرب به کوه پلنگ آبی و از سمت جنوب به شهرستان دلیجان محدود می شه. دلیل نامگذاری این قله به اسم برف انبار، اینه که کنار این قله درهای با ارتفاع 600 متر وجود داره که زمستونها پر از برف میشه. هرساله گروههای کوهنوردی مختلفی به این رشتهکوه صعود میکنن.
ویژگیهای قله برف انبار
قله برف انبار دارای ویژگیهای مختلفیه که در زیر به بعضی از این ویژگیها اشاره میکنیم:
- وضعیت آبوهوایی بستگی به فصل داره. مناسبترین زمان برای صعود اردیبهشتماهه.
- در کوهپایه این قله دو چشمه وجود داره که به باغهای روستای فردو منتهی میشن.
- در این مکان پناهگاه وجود داره که میتونید در مواقع ضروری و یا وقتی که میخواید آب بخورید به اون پناه ببرید.
- برف انبار پوشش گیاهی مناسبی داره. انواع درختهای ازگیل، بادام و پسته کوهی در مسیر صعودتون قرار دارن.
- از لحاظ پوشش جانوری هم شرایط خوبی داره و گونههای جانوری مثل گرگ و روباه، خرگوش و پرندگانی همچون عقاب، تیهو، شاهین، دلیجه، کرکس و … توی این قله پیدا میشن.
راهنمای صعود به قله برف انبار
کوهنوردها برای صعود به این قله زیبا مسیرهای مختلفی پیش روشون هست. در زیر به انواع مسیر قله برف انبار برای صعود اشاره میکنیم:
مسیر یک:
اولین مسیر از سمت روستای فردو هست. تقریباً بیشتر کوهنوردها مسیر شمالی رو برای صعودشون انتخاب میکنن. طول مسیر از این روستا بیشتر از چهار کیلومتره و باید حدود هفتصد متر از مبدأ ارتفاع بگیرید. مسیر پاکوب مناسبی داره.
مسیر دو:
این مسیر در سمت غرب قله و توی روستای کرمجگان قرار داره و بعد از مسیر اول، در رتبه دوم از لحاظ تعداد تردد قرار میگیره. مثل مسیر اول طولی که باید طی بشه بیشتر از چهار کیلومتره و باید 550 متر از مبدأ ارتفاع بگیرید. توی بعضی از قسمتهای این مسیر، پاکوب مناسبی وجود نداره.
مسیر سه:
طول مسیر شرقی حدود پنج کیلومتر و از سمت وسفه. برای رسیدن به این مسیر هم باید حدود 550 متر از مبدأ ارتفاع بگیرید. به دلیل داشتن طول بیشتر، شیب این مسیر کمه. برای صعود از این ناحیه تقریباً هیچ پاکوبی براتون وجود نداره و تردد از این ناحیه بسیار کمه.
مسیر چهار:
مسیر جنوبی از سمت جاده واران دارای کمترین تردده. توی این مسیر تقریباً پاکوبی وجود نداره و برای صعود باید 5 کیلومتر رو طی کنید. برای صعود باید حدود 550 متر از مبدأ ارتفاع بگیرید.
ارتفاع قله برف انبار خیلی زیاد نیست؛ به همین دلیله که درجه سختی صعود به این قله پایینه از آسون تا متوسطه. البته در نظر داشته باشید بر حسب شرایط آبوهوایی و فصل، صعود میتونه سختیهای بیشتری داشته باشه. ما در تیم مونوپی به شما توصیه میکنیم هنگام صعود تمامی اصول کوهنوردی رو رعایت کنید.
اگه دوست دارید در کنار مونوپی کوهنوردی کنید و از طبیعت لذت ببرید؛ حتما سری به مدرسه کوهنوردی مونوپی بزنید.
مدرسه مونوپی
اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن و کوهنوردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاسهای مدرسه مونوپی، انتخاب فوقالعادهای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.
چالش و مسابقه
مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.
نیازمندی مونوپی
مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد لینک زیر بشید.