ورزش

صفر تا صد ورزش هوازی

ورزش هوازی

اگه دنبال راهی برای کاهش وزن، افزایش انرژی، تناسب اندام و تقویت سلامتی‌تون می‌گردین، احتمالاً با ورزش هوازی به پاسخ مطلوب می‌رسین.

ورزش هوازی، ایروبیک یا همون تمرینات کاردیو شامل فعالیت‌هاییه که ضربان قلب رو افزایش می‌ده و عملکرد ریه‌ها و سیستم گردش خون رو تقویت می‌کنه. دویدن، شنا، دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی از مشهورترین انواع ورزش هوازی به حساب می‌آد.

با این مقاله مونوپی همراه باشین تا ورزش هوازی، انواع مختلفش و اهمیتش رو بشناسین. اگه مطلب رو تا آخر بخونین با نقش تمرینات هوازی در بدنسازی و راه‌های انجامشون در منزل هم آشنا می‌شین.

فهرست مطالب

ورزش هوازی چیست؟

ورزش هوازی (Aerobic exercise) به معنی فعالیت‌های بدنی ریتمیک و تکراری با استفاده زیاد از اکسیژنه که گروه‌های عضلانی بزرگ بدن شما رو درگیر می‌کنه. در طول ورزش‌های هوازی تنفس و ضربان قلبی شما بالا می‌ره و سلامت قلب، رگ‌ها و ریه‌هاتون تقویت می‌شه. همین اثرات ورزش هوازیه که باعث می‌شه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا از شما دور بشه.

هرچقدر شدت تمرین هوازی‌تون رو بالاتر ببرین، سیستم تنفسی و قلبی شما اکسیژن بیشتری به عضلات می رسونه تا در سوزوندن انرژی و تولید حرکت بهتون کمک کنه.

تفاوت ورزش هوازی و بی‌هوازی

تفاوت ورزش هوازی با ورزش بی‌هوازی در نحوه تولید انرژی بدنه؛ تمرینات هوازی مثل دویدن، پیوسته و مداومن و با سطح شدت و تلاش متنوع برای مدت طولانی انجامشون می‌دین. این حرکات ضربان قلب شما رو بالا می‌بره و سلول‌هاتون از اکسیژن برای تولید انرژی استفاده می کنن.

تمرینات بی‌هوازی مثل وزنه‌برداری یا دوی سرعت شامل انفجار سریع انرژی یعنی حداکثر تلاش در یه مدت کوتاهه. در این نوع ورزش، سلول‌های شما از اکسیژن برای تولید انرژی استفاده نمی کنن بلکه ترکیبات فسفاته یا قند رو می‌سوزونن.

انواع ورزش هوازی

دویدن

دویدن یکی از محبوب‌ترین و ساده‌ترین انواع ورزش هوازیه که می‌تونین تقریباً هر جایی انجامش بدین. دویدن باعث افزایش ضربان قلب، بهبود گردش خون و کالری‌سوزی بالا می‌شه. اگه دویدن تا الان جزئی از برنامه زندگی شما نبوده، از آموزش‌های تخصصی مدرسه مونوپی استفاده کنین تا در طول زمان و بدون آسیب دونده بشین.

شنا

شنا از بهترین انواع ورزش هوازیه، چون تمام عضلات بدن رو درگیر می‌کنه. موقع شنا کردن کمترین فشار به مفاصل وارد می‌شه و به همین دلیل برای افراد مبتلا به مشکلات مفصلی بسیار مناسبه. شنا کردن به بهبود انعطاف‌پذیری، تقویت عضلات و افزایش ظرفیت تنفسی شما کمک می‌کنه.

دوچرخه‌سواری

دوچرخه‌سواری، چه در فضای باز و چه با دوچرخه ثابت، یکی دیگه از انواع ورزش هوازی با تأثیر بالاست. دوچرخه‌سواری به بهبود استقامت قلبی-عروقی، تقویت عضلات و مفاصل پا و کالری‌سوزی کمک می‌کنه. البته دوچرخه‌سواری رو باید یه فعالیت اجتماعی هم به حساب آورد که می‌تونین با دوستان یا اعضای خانواده‌تون انجام بدین.

دوچرخه ثابت بدون وارد کردن فشار مکانیکی زیاد به کمر، باسن، زانوها و مچ پا، سیستم قلبی شما رو تقویت می‌کنه.

summer-body

چالش مجازی Summer Body

 

هدف این چالش کاهش وزن تا 10% از وزن فعلی و عضله سازی و همچنین کاهش سایز، ساختن سبک غذایی و لایف استایل سالم‌تر، سم‌زدایی با حذف قند و شکر، کنترل اشتها، از بین بردن مقاومت بدن به انسولین، افزایش آگاهی نسبت به مواد غذایی، یادگیری نکات تغذیه‌ای کاربردی، داشتن فعالیت ورزشی، عضله سازی، بالا رفتن میزان انرژی، افزایش متابولیسم می‌باشد.

  • مدت زمان چالش: 4 هفته
  • پیش‌نیاز: ندارد
  • نوع چالش: غیرحضوری
  • طراح بخش تغذیه : سیما جم
  • طراح بخش ورزش : نوش آفرین موسوی
  • کوچ و مدرس مهارت‌های زندگی : دنیا سلمانی‌پور

  • مربی یوگا و مدیتیشن :  شرمین افشاری

     

پیاده‌روی سریع یا آهسته دویدن

پیاده‌روی سریع یه ورزش هوازی ساده اس که افراد در هر سنی می‌تونن انجامش بدن. این تمرین به بهبود سلامت قلبی-عروقی کمک می‌کنه و کاهش استرس و بهبود خلق و خو هم از اثرات دیگه‌شه. البته پیاده‌روی در محیط‌های طبیعی مثل پارک‌ها و مسیرهای مخصوص پیاده‌روی اثرات مثبت بیشتری برای روحیه شما داره.

آهسته دویدن بیشتر از پیاده روی به مفاصل شما فشار وارد می کنه و در صورتی که مشکلی در مفاصل دارین یا آسیب ‌دیده‌ین، توصیه‌ش نمی‌کنیم. این فعالیت غیر از کفش دویدن مناسب به تجهیزات خاصی نیاز نداره.

ورزش با دستگاه‌های کاردیو

ورزش با دستگاه‌های کاردیو

دستگاه‌های کاردیو برای افزایش ضربان قلب شما در حال انجام یک حرکت تکراری طراحی شده‌ن. چند نوع رایج این دستگاه‌ها عبارتند از:

  • دستگاه روئینگ؛
  • دستگاه پله‌نوردی؛
  • الیپتیکال یا اسکی فضایی؛
  • تردمیل.

ورزش هوازی در بدنسازی

خیلی‌ها تصور می‌کنن ورزش هوازی و بدنسازی دو تا دنیای کاملاً متفاوته، اما این دو در واقع مکمل همدیگه‌ ان و به بهبود نتایج هم کمک می‌کنن. تمرینات هوازی به افزایش استقامت قلبی-عروقی، بهبود گردش خون و کالری‌سوزی کمک می‌کنه. نقش بدنسازی هم تقویت عضلات و افزایش متابولیسم پایه اس. ترکیب این دو نوع تمرین باعث می‌شه بدنی قوی، سالم و متناسب داشته باشین.

مزایای ترکیب ورزش هوازی و بدنسازی رو می‌شه به این صورت فهرست کرد:

  • افزایش توده عضلانی بدون چربی؛
  • چربی‌سوزی و کاهش چربی بدن؛
  • بهبود عملکرد ورزشی؛
  • افزایش قدرت و استقامت؛
  • ریکاوری سریع‌تر؛
  • بهبود خلق و خو و کاهش استرس.

حالا درمورد بعضی از این مزایا بیشتر توضیح می‌دیم.

افزایش استقامت

انجام تمرینات ورزش هوازی در برنامه‌های بدنسازی توانایی بدن شما رو برای انجام تمرینات مقاومتی بالا می‌بره. همون‌طور که گفتیم، ورزش هوازی باعث افزایش ظرفیت قلب و ریه‌ها می‌شه. بنابراین بدنسازها می‌تونن تمرینات سنگین‌تر رو با خستگی کمتر انجام بدن.

ریکاوری سریع‌تر

ورزش هوازی سرعت فرآیند ریکاوری رو بعد از تمرینات مقاومتی بدنسازی بالا می‌بره. چون با افزایش جریان خون و رسوندن مواد مغذی و اکسیژن بیشتر به عضلات، فرآیند ترمیم و بازسازی عضلات سریع‌تر انجام می‌شه.

چربی‌سوزی

یکی از اهداف اصلی خیلی افراد در بدنسازی، کاهش چربی بدنه. ورزش هوازی به دلیل کالری‌‌سوزی زیاد به کاهش چربی بدن کمک می‌کنه. انجام تمرینات ورزش هوازی همراه حرکات مقاومتی بدنسازی به بهبود ترکیب بدنی و افزایش درصد عضلات منجر می‌شه.

ورزش هوازی در منزل

یکی از مزایای اصلی ورزش هوازی اینه که می‌تونین تمریناتش رو تقریباً در هر مکانی انجام بدین. اگه به باشگاه یا تجهیزات ورزشی دسترسی ندارین، برای انواع تمرینات هوازی مؤثر از تجهیزات ساده استفاده کنین یا حتی اون‌ها رو بدون وسایل انجام بدین.

در ادامه با یه سری از تمرینات هوازی که می‌تونین در خونه انجام بدین آشنا می شین. یادتون باشه قبل از شروع هر تمرینی 5 تا 10 دقیقه بدنتون رو گرم کنین.

  • طناب زدن؛
  • تمرین با وزن بدن؛
  • دویدن درجا؛
  • بالا رفتن از پله؛
  • تمرین با باند یا کش‌ ورزشی.

طناب زدن

طناب زدن از بهترین تمرینات هوازیه که می‌شه در فضای محدود منزل انجامش داد. این تمرین باعث افزایش ضربان قلب، بهبود هماهنگی دست و پا و تقویت عضلات پا می‌شه.

تمرین با وزن بدن

ورزش هوازی

تمریناتی مثل اسکوات، لانج، شنا، بورپی، تویی است و پشت بازوی دیپ رو هم می‌شه به عنوان ورزش هوازی در منزل انجام داد. این تمرینات نیاز به تجهیزات خاصی ندارن و می‌تونین در فضای کوچک انجامشون بدین. انجام متوالی و سریع این حرکات ضربان قلب شما رو را بالا می‌بره.

دویدن درجا

دویدن درجا یه تمرین هوازی مؤثر برای افزایش ضربان قلب و کالری‌سوزیه. این تمرین رو می‌شه با تغییر سرعت و شدت دویدن تنوع داد.

استفاده از وسایل خانگی

اگه به تجهیزات ورزشی خانگی مثل تردمیل، دوچرخه ثابت یا الپتیکال دسترسی دارید، از اون‌ها برای انجام تمرینات هوازی در منزل استفاده کنین.

نگاه آخر

ورزش هوازی یکی از کلیدی‌ترین عناصر در مسیر حفظ سلامتی و تناسب اندام شماست. تمرینات هوازی هم به بهبود عملکرد قلب و ریه‌ها کمک می‌کنه و هم باعث کاهش وزن، افزایش سطح انرژی و بهبود روحیه شما می‌شه. ترکیب تمرینات هوازی با بدنسازی یا انجام اون در منزل بهترین راه برای استفاده حدکثری از مزایای ورزش هوازیه.

با ثبت نام در کلاس‌های دویدن یا دوچرخه‌سواری مدرسه مونوپی، بهترین انواع ورزش هوازی رو زیر نظر مربی‌های باسابقه به اصولی‌ترین شکل یاد می‌گیرین. مونوپی همسفر شما در مسیر سلامتیه.

سفر و گردشگری

اگه دوست دارید همراه مونوپی مهارت‌های طبیعت‌‌گردی رو آموزش ببینید، دور دنیا سفر کنید، سفرهای ورزشی آبی تجربه کنید و… حتما از طریق لینک زیر سری به قسمت سفر و گردشگری مونوپی بزنید.

مدرسه مونوپی

اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن، کوهنوردی و توسعه فردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاس‌های مدرسه مونوپی، انتخاب فوق‌العاده‌ای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

نیازمندی مونوپی

مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد لینک زیر بشید.

منابع مقاله:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید