کوهنوردی, ورزش

خستگی در کوهنوردی | از دلایل تا راهکارهای عملی

خستگی در کوهنوردی

کوهنوردها با مشکلات زیادی سر و کله می‌زنن که می‌‌‌‌‌‌‌‌تونه روند پیمایش اون‌ها رو مختل کنه. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کوهنوردها، خستگی در کوهنوردیه که در این مطلب مونوپی بیشتر درباره‌اش صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

علت خستگی در کوهنوردی چیه؟

بهتره پیش از هر چیز، سراغ جواب دادن به یکی از مهم‌ترین سوال‌ها، یعنی دلایل اصلی خستگی در کوهنوردی بریم. اگر بخوایم خیلی ساده درباره این موضوع صحبت کنیم، می‌تونیم خستگی در کوهنوردی رو به دو دسته خستگی جسمی (عضلانی) و خستگی روحی (روانی) تقسیم کنیم. برای بیشتر شدن روحیه و از بین بردن خستگی روانی در زمان کوهنوردی، راه‌های زیادی وجود داره و اگه بخوایم به‌صورت کامل در این باره صحبت کنیم، واقعا به نوشتن یک کتاب قطور احتیاج داریم! با این حال نویسنده‌های بزرگی درباره غلبه کردن به خستگی روحی در ورزش‌های سنگینی مانند کوهنوردی، نوشتن که خوندن اون‌ها خالی از لطف نیست.  

یکی از بهترین کتاب‌ها تو این زمینه، کتاب «از دو که حرف می‌زنم از چه حرف می‌زنم» اثر نویسنده مشهور ژاپنی هاروکی موراکامیه. هرچند مبحث اصلی که تو این کتاب نویسنده در موردش صحبت می‌کنه، دویدن و آمادگی برای ماراتونه، اما این کتاب می‌تونه دررس‌های فوق‌العاده مهم و کاربردی رو به کوه‌نوردان بده تا بتونن به‌سادگی به خستگی روحی و روانی غلبه کنن.

مقاله پیشنهادی: ریکاوری بدن بعد از کوهنوردی: چگونه بعد از کوهنوردی احساس خستگی نکنیم؟

در کنار این مورد، بهتره قبل از آغاز پیمایش، سراغ موسیقی‌های غمگین نرید و مثل بازیکن‌های حرفه‌ای فوتبال و بسکتبال، انرژتیک‌ترین موسیقی‌های ممکن رو انتخاب کنین و گوش بدین. کسایی که با اون‌ها کوه‌نوردی می‌کنین هم اهمیت بالایی دارن؛ یک گروه خوب می‌تونه بهتر از صدها کتاب و موسیقی روی روحیه شما تاثیر داشته باشه. برای پیدا کردن بقیه روش‌های مناسب افزایش روحیه، می‌تونید مدرسه مونوپی رو در بخش کوهنوردی دنبال کنید. 

غلبه بر خستگی عضلانی در کوهنوردی با تغذیه مناسب

هرچند خستگی روانی می‌تونه ناراحت‌کننده باشه اما این خستگی عضلانیه که می‌تونه به‌سادگی کوهنورد رو از پا در بیاره. حتی اگه شما یه کوهنورد آماتور هستین و می‌خواید از پس مشکل خستگی در کوهنوردی بربیاید، باید تغذیه خودتون رو از هفته‌ها قبل از صعود تنظیم کنید.

مقاله پیشنهادی: اهمیت تغذیه سالم (Healthy nutrition) برای سلامتی

بدن شما باید ویتامین‌های کافی رو جذب کرده باشه و پروتئین لازم بدن رو از منابعی مثل تخم مرغ، حبوباتی مثل جو دو سر یا عدس یا مکمل‌های غذایی تامین کنید. تمام این موارد بدون وجود کربوهیدرات هیچ کاربردی برای بدن شما ندارن! پس بهتره پیش از صعود به تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدنتون توجه داشته باشین.

آمادگی بدنی و کوهنوردی درست رو دست‌کم نگیرید

یکی از مهم‌ترین مشکلات کوهنوردهای تازه‌کار، لاکتیکی شدن عضلات اون‌هاست. کوه نوردی فقط یه پیاده‌روی با احتساب شیب مسیر نیست! بهتره همیشه پیش از صعود‌های سخت برنامه ورزشی منظمی داشته باشین تا میانه‌های صعود یا پایانش با مشکل لاکتیکی شدن عضلات، سوزش اون‌‌‌‌‌‌ها و خستگی شدید کوهنوردی رو به رو نشید. کار کردن با دستگاه‌هایی مثل الیپتیکال هم می‌تونه بدن شما رو آماده‌تر کنه.

حفظ ریتم در گام برداری خستگی در کوهنوردی

بهتره پیش از صعود مواردی مثل حفظ ریتم و کوتاه کردن گام‌ها رو تمرین کنید تا کمتر با خستگی دست و پنجه نرم کنید.

همین امروز دور سیگار و قلیان رو خط بکشید!

دخانیات اگر هیچ آسیب بلندمدتی هم روی سلامت شما نداشته باشن (که تا دلتون بخواد دارن!) حداقل در کوتاه‌مدت باعث می‌شن ظرفیت ریه شما کمتر بشه و زودتر از دیگران نفستون کم بیاد.

 در کنار این موضوع، باید یادمون باشه میزان دریافت اکسیژن از طریق ریه‌ها در فواصل بسیار زیاد از سطح دریا به‌شکل خطرناکی کمتر می‌شه و ریه یه فرد سیگاری، توان تحمل چنین شرایطی رو نداره؛ پس بهتره بین مصرف دخانیات و کوهنوردی یکی رو انتخاب کنین! البته حتی اگه سیگاری هم نیستین، ممکنه به دلیل تنفس نادرست نتونید صعود راحتی داشته باشین.

لوازم مناسب داشته باشید!

کوهنوردی در مقایسه با بسیاری از ورزش‌ها کم‌هزینه‌تره؛ اما این به معنای عدم نیاز به تجهیزات نیست. خیلی از کوله‌های موجود توی بازار، می‌تونن به عامل اصلی خستگی در کوهنوردی تبدیل بشن و باری عظیم روی دوش کاربرشون بذارن. کفش مناسب هم لازمه یه کوهنوردی بدون مشکله. کفش‌هایی که از نظر ارگونومی ایراداتی دارن هم یکی دیگه از مشکلات بزرگی هستن که باعث خستگی می‌شن. لباس مناسب فصل هم یکی دیگه از تجهیزات ضروری برای کوهنورداست. با استفاده از باتوم مناسب هم می‌تونین بار بزرگی رو از دوش بدنتون بردارید.

لباس و تجهیزات مناسب در خستگی در کوهنوردی

اگه می‌خواید لوازم کوهنوردی دست‌دوم خریداری کنید یا لوازم بلااستفاده خودتون رو بفروشید، می‌تونید همین حالا سراغ بخش نیازمندی‌های مونوپی برید.

در نهایت بهتره حتی برای تجربه‌های سبک هم مطالعه کافی داشته باشین. نکاتی که می‌تونید توی کتاب‌ها و ژورنال‌های مختلف به دست بیارید به شما کمک می‌کنن صعودی آسون، لذت‌بخش و بدون خستگی کوهنوردی داشته باشید.

 ممنون که تا اینجا با مجله مونوپی همراه بودید. شما چه روش‌هایی برای دوری از خستگی زمان کوهنوردی سراغ دارید؟ 

رضایت شما از مقاله
5/5
Monoppy

مدرسه مونوپی

اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن و کوهنوردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاس‌های مدرسه مونوپی، انتخاب فوق‌العاده‌ای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.

Monoppy

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

Monoppy مونوپی

نیازمندی مونوپی

مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد  لینک زیر بشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید