کوهنوردی, ورزش

راهنمای تخمین زمان کوهپیمایی با قانون نیسمیت (naismith’s law)

راهنمای تخمین زمان کوهپیمایی با قانون نیسمیت

داشتن برنامه‌ریزی برای سفر کوهنوردی که در پیش دارید، می‌تونه شما رو از مشکلات ناخواسته برای مسیرهای جدید و ناشناخته دور کنه. یکی از مواردی که صعود حتمی شما به قله‌ها رو تضمین می‌کنه، استفاده از قانون نیسمیت برای محاسبه تقریبی زمان پیاده‌روی روی کوه هست که نشون می‌ده یک مسیر چقدر طول می‌کشه تا طی بشه.

بنابراین اگه می‌خواید تخمینی از زمان پیاده‌روی‌تون روی یک مسیر معین از کوه داشته باشید، حتماً این مقاله از مجله مونوپی رو دنبال کنید.

فهرست مطالب

قانون نیسمیت برای تخمین زمان کوهپیمایی، چطور عمل می‌کنه؟

ویلیام ویلسون نیسمیت (۱۸۵۶-۱۹۳۵)، از کوهنوردای اسکاتلندی بود که قانون نیسمیت رو در سال 1892 برای تعیین زمان پیمودن مسیری با طول و ارتفاع مشخص ارائه کرد.

این قانون می‌گه:

قانون نیسمیت
  1. برای هر 5 کیلومتر از مسافتی که دارید طی می‌کنید، یک ساعت زمان در نظر بگیرید.
  2. به‌علاوه اینکه به‌ازای هر 600 متر ارتفاع‌گیری و صعود (که میشه 10 دقیقه برای هر 100 متر)، یک ساعت دیگه هم به مقدار قبلی اضافه کنید.

به این صورت، می‌تونید زمان تقریبی موردنیاز برای صعود به قله رو به دست بیارین.

مقاله پیشنهادی: خستگی در کوهنوردی | از دلایل تا راهکارهای عملی

برای اینکه درک بیشتری از این فرمول داشته باشید، به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید این فرمول رو می‌خواید برای مسیری به طول 10 کیلومتر با شیب 300 متر محاسبه کنید. در این صورت، مدت‌زمانی که برای کوهپیمایی نیاز دارید تا به قله برسید، عدد تقریبی 2 ساعت و 30 دقیقه هست.

اصلاح نواقص قانون نیسمیت

البته این قانون هم، مثل سایر قوانین، وقتی که تازه ابداع ‌شده بود، نواقصی داشت که بعدها اصلاحاتی روی اون انجام شد. به‌عنوان مثال، در قانون نیسمیت، به‌طور کلی درباره فرود چیزی گفته نشده.

اریک لانگمویر نویسنده کتاب و مقالات کوهنوردی، درباره اصلاحات این قانون، چنین می‌گه:

برای پیمودن هر 4 کیلومتر، یک ساعت زمان اختصاص بدید. هنگام فرود و کاهش جزئی ارتفاع از 5 تا 12 درجه، به‌ازای هر 300 متر، 10 دقیقه کم کنید و برای کاهش ارتفاع بیشتر از 12 درجه، در هر 300 متر، 10 دقیقه اضافه کنین.

هرچند قانون نیسمیت یکی از ساده‌ترین و شناخته‌شده‌ترین راه‌ها برای تخمین زمان کوهپیمایی هست، اما این قانون در شرایط واقعی ممکنه با اعداد و ارقام روی کاغذ متفاوت باشه؛ شرایطی از قبیل تغییرات آب و هوایی که ممکنه به شکل وزش باد شدید رخ بده و از سرعت کوهنورد کم کنه و در نتیجه مدت‌زمان رسیدن به قله رو بیشتر کنه یا شرایط دیگه‌ای مثل سطح و آمادگی جسمانی کوهنورد، سرعت پیاده‌روی، افزایش ارتفاع مسیر، مقدار بار کوله‌پشتی و میزان استراحت در طول مسیر که همگی این عوامل می‌تونه روی زمان کوهپیمایی تأثیر بذاره. اگه به وسایل ضروری کوهنوردی مثل کوله، کفش کوهنوردی، باتوم و … احتیاج داشتید؛ میتونید وارد قسمت کوه نوردی نیازمندی مونوپی بشید.

بنابراین بر اساس قانون نیسمیت، در چنین شرایط نامشخصی، عدد خاصی وجود نداره که بتونه پاسخگوی مدت‌زمان مسافت پیموده شده در روز باشه.

تخمین مسیر پیاده‌روی برای کوهنوردا خیلی مهمه؛ چون دونستن این مدت‌زمان می‌تونه بین یک کوهنورد معمولی و حرفه‌ای تفاوت ایجاد کنه. از طرفی، با دونستن این زمان، کوهنوردا بهتر از قبل می‌توند شرایط آماده‌سازی، از قبیل وضعیت جسمانی یا اقلام همراهشون مثل لباس مناسب کوهنوردی رو برای یک پیاده‌روی که ممکنه یک روز تا چند روز طول بکشه، مهیا کنن.

ممنون که تا اینجا با مونوپی همراه بودید، فراموش نکنید برای شروع هر ورزشی اون رو اصولی یادبگیرید تا از ایجاد آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنید. حتما تجربیات خودتون رو در مورد تخمین زمان کوهپیمایی با ما به اشتراک بذارید.

رضایت شما از مقاله
5/5
Monoppy

مدرسه مونوپی

اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن و کوهنوردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاس‌های مدرسه مونوپی، انتخاب فوق‌العاده‌ای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.

Monoppy

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

Monoppy مونوپی

نیازمندی مونوپی

مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد  لینک زیر بشید.

منابع مقاله:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید