body.logged-in .hide-for-logged-in { display: none !important; }
body:not(.logged-in) .hide-for-logged-out { display: none !important; }

آشنایی با دو سرعت: از تمرینات تا قوانین

دو سرعت یکی از شاخه های دوی و میدانی

وقتی ورزش میاد تو ذهنمون، معمولا به تعادل، هماهنگی، و تمرکز فکر می‌کنیم. چیزهایی که همگی در یکی از انواع دویدن بنام دو سرعت جمع شدن. این ورزش، به ورزشکاران اجازه می‌ده تا یک مسابقه فوق‌العاده و هیجان‌انگیز رو تجربه کنن. امروز می‌خوایم درباره ورزشی صحبت کنیم که بدن شما رو پر از ادرنالین میکنه: دو سرعت یا به اصطلاح اسپرینت! در ادامه این مقاله مجله مونوپی در مورد انواع دو سرعت، تمرینات لازم، قوانین صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشین.

فهرست مطالب

دو سرعت چیه؟

دو سرعت یه رویداد در پیست دوومیدانیه که شامل دویدن در یک مسافت ثابت کوتاه در سریع‌ترین زمان ممکنه. با این حال، اصطلاح دو سرعت در بسیاری از ورزش‌ها استفاده می‌شه که شامل رسیدن سریع به یه هدف مشخصه.  

دو سرعت چیست

در مسابقات دوومیدانی، ورزشکاران از بلوک‌هایی که در موقعیت‌های پلکانی تنظیم شدن شروع به دویدن می‌کنن. به جز در دوی 100 متر که همه دونده‌ها از پشت یک خط مسابقه رو شروع می‌کنن.

انواع دو سرعت

انواع مختلفی از دو سرعت وجود داره که می‌تونی برای سریع‌تر شدن، بهبود تناسب اندام و داشتن یک بدن سالم انجام بدی. اینجا به انواع این نوع دو آشنا میشین:

دو سرعت کوتاه

دو سرعت کوتاه معتبرترین و رایج‌ترین نوع دو سرعته. از اونجایی که دو سرعت نیاز به حداکثر تلاش و سرعت داره، اکثر مردم فقط می‌تونن برای مسافت کوتاهی با سرعت بالا بدوند. مسافت معمولاً بین 10 تا 100 متره و می‌تونی در زمین یا سطح صاف انجامش بدی.

مقاله پیشنهادی: چرا دانستن اصول دویدن صحیح ضروری است؟

دو سرعت طولانی

دو سرعت طولانی برای بهبود استقامت برای مسابقات طولانی‌تر یا برای هر کسی که به دنبال انجام یک تمرین خیلی شدیده، استفاده می‌شه. این نوع دو، بسته به نوع ورزشکار و سطح تواناییش می‌تونه از 100 متر تا 600 متر طول داشته باشه. فقط یادتون باشه، زمانی باید دو‌های طولانی رو انجام بدین که قبلاً ظرفیت خوبی در مسافت کوتاه‌تر ایجاد کرده باشین.

به این ترتیب، می‌تونین مطمئن بشید که یه تمرین با کیفیت بالا و بدون آسیب انجام می‌دین. در ضمن دو طولانی می‌تونه بهت کمک کنه تا آستانه تحمل لاکتات رو افزایش بدی. این برای دونده‌های دو 200متر، 400متر و 800متر و به طور کلی، کسانی که مسافت‌های طولانی رو طی می‌کنن، خیلی مفیده.

فواید دو سرعت

فکر کن چقدر جذابه که بتونی با سرعت و هماهنگی عالی از طریق مسیرهای پیچیده‌ای حرکت کنی، بتونی با تکنیک و حرکات حرفه‌ای جلو بری و از رقبا پیشی بگیری. همچنین ورزش دو سرعت می‌تونه جهت بهبود عملکرد و افزایش سرعت در ورزش‌هایی مثل فوتبال، بسکتبال، والیبال و هر ورزشی که نیاز به سرعت بالا و تغییر سمت‌ها داره، بسیار موثر باشه.

فواید دو سرعت
  • افزایش قدرت عضلات: تمرینات دو سرعت، باعث تقویت عضلات اصلی بدن مانند عضلات پا، بازو، شکم و پشت می‌شه.
  • بهبود تنفس و عملکرد قلب و ریه: تمرینات سریع و پرتحرک، باعث افزایش ضربان قلب و تقویت عضلات ریه می‌شه و عملکرد قلب و ریه رو بهبود می‌ده.
  • افزایش تمرکز و هماهنگی: تمرینات، تمرکز و هماهنگی عصبی رو تقویت می‌کنه و کمک می‌کنه تا حرکات بدن بهینه و هماهنگ انجام بشن.

تمرینات دو سرعت

ورزش دو سرعت به یه سری تمرینات و تکنیک‌های خاص نیاز داره که با هدف افزایش سرعت و قدرت در ورزش‌های مختلف انجام می‌شه. در واقع، تمرینات به کارکردهای مختلفی از جمله افزایش سرعت شروع، افزایش قدرت انفجاری، کاهش زمان واکنش، و بهبود کنترل حرکات در سرعت بالا، کمک زیادی می‌کنه.

مقاله پیشنهادی: 4 تفاوت ساعت هوشمند ورزشی گارمین و سونتو

به طور کلی، تمرینات دو سرعت در سه دسته اصلی قرار می‌گیرن:

  • تمرینات قدرت انفجاری: شامل تمریناتی مثل پرش با پاها و پرش افقیه. این تمرینات به کارکرد عضلات انفجاری مانند عضلات پا، باسن، و عضلات مربوط به تسریع در حرکات ورزشی کمک می‌کنه.
  • تمرینات کار با توپ: شامل تمریناتی مثل پاس دادن توپ، ضربه زدن به توپ، دست زدن به توپ، و کار با توپ در حالت‌های مختلف می‌شه. این تمرینات به بهبود هماهنگی بین عضلات مختلف بدن، کارکرد عصبی و بهبود مهارت‌های تکنیکی کمک می‌کنه. تمرین کار با توپ می‌تونه توانایی کنترل در سرعت بالا، تصمیم‌گیری و واکنش سریع و تمرکز و توجه ورزشکار در طول مسابقات رو ارتقا بده.
  • تمرینات تسریع و حرکات دینامیک: شامل تمریناتی مثل دویدن سریع، پرش، پرش افقی با حرکات سریع و قوی می‌شه. این تمرین، توانایی حرکات دینامیکی و واکنش سریع ورزشکار رو تقویت می‌کنه.

راستی یادت باشه که تمرینات دو سرعت باید تحت نظارت مربی و با رعایت اصول فنی و ایمنی انجام بشه. برنامه‌های تمرینی بر اساس سطح و توانایی ورزشکار تنظیم می‌شه و به تدریج و با افزایش زمان و شدت تمرین، منجر به بهبود سرعت و قدرت ورزشکار می‌شه.

قوانین دو سرعت

قوانین ورزش دو سرعت بستگی به نوع و شرایط مسابقه، ممکنه متفاوت باشه. اما کلا، یک سری اصول و قوانین عمومی باید رعایت بشه:

قوانین دو سرعت
  • شروع همزمان: ورزشکاران باید همزمان و در یه نقطه شروع به حرکت کنن.
  • دو مسیر جداگانه: هر ورزشکار باید در یه مسیر جداگانه حرکت کنه و با تلاش برای برتری و تسریع در مسیر خودش، به خط پایان برسه.
  • قوانین ایمنی: مثل هر ورزشی، دو سرعت هم قوانین ایمنی خاص خودش رو داره که ورزشکار باید رعایت کنه تا از وقوع آسیب‌ها و حوادث جلوگیری شه.
  • ضد دوپینگ: قوانین ضد دوپینگ مهم‌ترین قوانین ورزش دو سرعته که برای جلوگیری از مصرف مواد ممنوعه و اعتبارسنجی عملکرد ورزشکارها تعیین می‌شه. ورزشکارها باید به‌طور کامل این قوانین رو رعایت کنن و از استفاده از هرگونه ماده ممنوعه خودداری کنن.

همچنین قوانین دو سرعت ممکنه شامل مواردی مثل طول و عرض مسیر، تعداد دفعات حرکت، حداکثر سرعت مجاز، اندازه‌گیری زمان و سرعت، شرایط شروع و پایان مسابقه، استفاده از وسایل کمکی و قوانین اختصاصی دیگه‌ای باشه که بستگی به نوع و شرایط مسابقه داره.

ورزش دو سرعت یه روش جذاب و پرطرفدار برای بهبود عملکرد ورزشی و توان روانی و جسمانیه. تمرینات مختلفی که در این ورزش جذاب وجود داره، می‌تونه برات فواید زیادی به ارمغان بیاره.

سفر و گردشگری

اگه دوست دارید همراه مونوپی مهارت‌های طبیعت‌‌گردی رو آموزش ببینید، دور دنیا سفر کنید، سفرهای ورزشی آبی تجربه کنید و… حتما از طریق لینک زیر سری به قسمت سفر و گردشگری مونوپی بزنید.

مدرسه مونوپی

اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن، کوهنوردی و توسعه فردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاس‌های مدرسه مونوپی، انتخاب فوق‌العاده‌ای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

نیازمندی مونوپی

مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد  لینک زیر بشید.

منابع مقاله:

سفر و گردشگری

اگه دوست دارید همراه مونوپی مهارت‌های طبیعت‌‌گردی رو آموزش ببینید، دور دنیا سفر کنید، سفرهای ورزشی آبی تجربه کنید و… حتما از طریق لینک زیر سری به قسمت سفر و گردشگری مونوپی بزنید.

Monoppy

مدرسه مونوپی

مونوپی در مدرسه ورزشی خودش، از اساتید حرفه‌ای کمک گرفته و دویدن را در کنار انجام فعالیت‌های اجتماعی، به شکل استاندارد آموزش می‌دهد. اگر شما هم دوست دارید که در کنار تعاملات اجتماعی، در دوره‌های حرفه‌ای و اصولیِ دویدن شرکت کنید، برای اطلاعات بیشتر حتماً سری به مدرسه مونوپی بزنید.

Monoppy

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس های دویدن در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو در دویدن به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.

قوانین کسب جایزه در مونوپی

واحد ارزش مدرسه مونوپی ، مونوجم MonoGem نام دارد که در کلاس ها و برنامه ها با روش های زیر می توانید بدست آورید، تا بتوانید ار جوایز استفاده کنید.

لینک دعوت شما برای ارسال به هم کلاسی

instagram Reel
instagram Post
instagram Story
[gravityform id="1" title="true"]

پیشنهاد مونوپی (روز 12)

کتاب صوتی و نوشتاری

90% تخفیف با کد : monoppy تا پایان بهار 1401

فیلم

تماشای رایگان تا پایان فروردین

کوه پیمایی (روز 11)

کوه پیمایی

چالش پیاده روی تا دویدن (روز 10)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

دوچرخه سواری یا بدنسازی (روز 9)

دوچرخه سواری (انفرادی)

بدنسازی (برای کسانی که دوچرخه ندارند)

چالش پیاده روی تا دویدن (روز 7)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

دوچرخه سواری یا بدنسازی (روز 6)

دوچرخه سواری (انفرادی)

بدنسازی (برای کسانی که دوچرخه ندارند)

چالش پیاده روی تا دویدن (روز 4)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

دوچرخه سواری یا بدنسازی (روز دوم)

دوچرخه سواری (گروهی)

بدنسازی (برای کسانی که دوچرخه ندارند)

چالش پیاده روی تا دویدن (روز اول)

پیاده روی (افراد مبتدی)

دویدن (افراد متوسط تا پیشرفته)

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟