دوچرخه, ورزش

ساده‌ترین روش آموزش دوچرخه سواری به کودکان

آسون ترین روش آموزش دوچرخه سواری به کودک

دوچرخه، شاید اولین وسیله بازی کودکان باشه که با سوار شدن بر روی اون می‌تونن احساس متفاوتی مثل استقلال رو تجربه کنن و شوق زیادی از این احساسشون نشون بدن. چیزی که مهمه اینه که دوچرخه‌سواری نیاز به آموزش داره و این آموزش دوچرخه سواری به کودکان باید به صورت مرحله به مرحله و اصولی باشه تا در نهایت کودکتون بتونه خودش به تنهایی رکاب بزنه. بنابراین، اگه می‌خواین یه آموزش صحیح و اصولی رو واسه دوچرخه‌سواری به کودکتون یاد بدین، حتماً این مقاله از مونوپی که شما رو با مراحل آماده‌سازی کودک برای دوچرخه‌سواری آشنا می‌کنه، دنبال کنین.

فهرست مطالب

آموزش دوچرخه سواری به کودکان در 7 مرحله

هفت مرحله مهم وجود داره که شما می‌تونین از اون‌ها برای آموزش دوچرخه سواری به کودکان خود استفاده کنین؛ بنابراین، اگه فرزندتون تازه‌وارده و نمی‌تونه بدون کمک شما دوچرخه‌سواری کنه، به جای بستن چرخ‌های کمکی به دوچرخه که مانع یادگیری صحیح دوچرخه‌سواری میشه، مراحل زیر رو دنبال کنین.

اول: بررسی میزان آمادگی کودک

اول از همه، مهمه که بدونین کودکتون چقدر برای دوچرخه‌سواری آمادگی داره؛ معمولاً آموزش دوچرخه سواری به کودک از سنین 5/3 تا 5/4 سالگی شروع میشه.

دوم: تنظیمات دوچرخه

تنظیمات دوچرخه در آموزش دوچرخه سواری به کودک
  • آموزش دوچرخه سواری به بچه ها رو اول از همه با تنظیم کردن دوچرخه، متناسب با وضعیت کودک شروع کنین. مطمئن بشین که اندازه دوچرخه مناسب باشه و خیلی بزرگ یا کوچیک نباشه.
  • همین‌طور، ارتفاع زین رو طوری تنظیم کنین که کودکتون بتونه پاهاش رو با خم کردن جزئی زانوهاش روی زمین بذاره.
  • از طرف دیگه، قبل از شروع آموزش دوچرخه سواری به کودکان، لازمه توجه کافی به تجهیزات محافظتی دوچرخه اون‌ها مثل کلاه دوچرخه سواری، دستکش، لباس و کفش کودکتون داشته باشین تا صدمه جدی به اون‌ها وارد نشه.

سوم: آموزش راه رفتن با دوچرخه بدون پدال

توی این مرحله از آموزش دوچرخه سواری به کودکان، قراره کودکتون با نحوه نشستن، راه رفتن و دویدن با دوچرخه آشنا بشه و دوچرخه‌سواری رو یاد بگیره.

  • چون بچه‌ها هنوز رکاب زدن رو بلد نیستن، بهتره که پدال‌های دوچرخه رو باز کنین تا کودکتون به جای رکاب زدن، بیشتر روی تعادلش تمرکز کنه.
  • از کودکتون بخواین که با تموم وزنش روی زین دوچرخه بشینه و از پاهاش برای حرکت دادن دوچرخه استفاده کنه.
  • موقعی که فرزندتون به خوبی از پس این کار براومد، ازش بخواین که به جای راه رفتن با دوچرخه، شروع به دویدن کنه.
  • اگه همه چیز به خوبی پیش رفت، به کودکتون اجازه بدین تا این حرکات رو در سراشیبی ملایم انجام بده تا هم سرعتش رو بیشتر کنه و هم تا حدودی با مقوله تعادل آشنا بشه.

چهارم: آموزش تعادل

به یاد داشته باشین، تموم هدف آموزش دوچرخه سواری به کودکان، مسلط شدن اون‌ها به حفظ تعادلشون روی دوچرخه هست. بنابراین، برای آموزش تعادل، بهتره از مسیرهای کوتاه بر روی زمینی که شیب ملایمی داره شروع کنین. از فرزندتون بخواین که مقدار کمی از سربالایی رو بالا بره. بعد در حین اومدن به پایین سراشیبی، فرمان رو محکم نگه داره و هر دو تا پاش رو از روی زمین بلند کنه و در هوا نگه داره. این به کودک شما کمک می‌کنه تا در عین حال که دوچرخه‌اش خودبه‌خود سرعت می‌گیره، راحت‌تر بتونه تعادلش رو حفظ کنه. شما هم می‌تونین در تجربه‌های اولیه حفظ تعادل کودکتون برای مراقبت بیشتر از اون، پشت سر کودک خود بدویین.

پنجم: آموزش ترمز گرفتن

توی این مرحله از آموزش دوچرخه سواری به کودکان، لازمه نحوه ترمز گرفتن رو به فرزندتون یاد بدین.

  • برای این کار بهتره از کودکتون بخواین که از دوچرخه پیاده بشه و کنار دوچرخه راه بره و دسته ترمز رو بکشه تا ببینه چه اتفاقی میفته.
  • بعد دوباره کودک رو سوار دوچرخه کنین تا این بار دسته ترمز رو موقع حرکت با دوچرخه فشار بده. شما هم می‌تونین در حین ترمز گرفتن، کودک رو تشویق کنین.
  • البته این رو هم نباید فراموش نکنین که موقع ترمز گرفتن، به فرزندتون یاد بدین که پاهاش رو روی زمین بذاره تا تعادلش به هم نریزه.
کلاس دوچرخه

کلاس آموزش دوچرخه‌سواری

  • مونوپی به صورت ماهانه کلاس آموزش دوچرخه‌سواری برگزار میکنه. 
  • کلاس‌ها به صورت خصوصی برگزار میشه.
  • مربی: مهراد مسلمی
  • آموزش از مبتدی تا پیشرفته

ششم: آموزش رکاب زدن

رکاب زدن در آموزش دوچرخه سواری به کودکان

حالا که فرزندتون تا اینجای مراحل رو به خوبی گذرونده و تعادلش رو می‌تونه حفظ کنه، اگه بالای 4 سال سن داره، بهتره پدال‌های دوچرخه رو که در مراحل اولیه باز کرده بودین، دوباره در محل خودش نصب کنین و نحوه رکاب زدن رو به اون‌ها آموزش بدین.

بنابراین برای آموزش رو به جلو رکاب زدن کودک، پدال پای قوی‌تر کودک رو روی وضعیت ساعت 2 تنظیم کنید و به کودکتون بگین که پاش رو روی این پدال و پای مخالفش رو روی پدال دیگه بذاره. بعد از کودکتون بخواین که پدال تنظیم شده در وضعیت ساعت 2 رو به طرف زمین فشار بده تا پدال پای مخالفش به سمت بالا بیاد.

همین کار رو این بار برای پای مخالفش انجام بدین. این طبیعیه که بچه‌ها، مفهوم رکاب زدن رو به خوبی متوجه نشن و مدام به عقب و جلو رکاب بزنن. در نهایت با تمرین بیشتر می‌تونین این اجازه رو به کودکتون بدین که خودش به تنهایی دوچرخه‌سواری کنه.

هفتم: تمرین کردن

تمرین در آموزش دوچرخه سواری به کودکان

با این که یادگیری دوچرخه‌سواری تو شروع راه برای بچه‌ها استرس‌زا هست؛ اما لازمه به فرزندتون بگین که این استرس رو میشه با تمرین بیشتر کنترل کرد و مهارت بیشتری به دست آورد.

تمرین، کلید رسیدن به موفقیته و این رو هم باید بدونین که طول مدت یادگیری هر بچه‌ای با بچه‌های دیگه متفاوته و ممکنه کودک شما توی 10 دقیقه، یک هفته یا حتی دو ماه، آمادگی لازم برای دوچرخه‌سواری رو به دست بیاره.

با مراحل ساده‌ای که در این مقاله بیان کردیم، کودک شما به راحتی می‌تونه توی مدت زمان کوتاهی، دوچرخه‌سواری رو یاد بگیره. یکی از کلاس‌هایی که در مدرسه مونوپی برگزار میشه، کلاس آموزش دوچرخه سواریه. اگه دوست دارین که کودکتون دوچرخه سواری رو اصولی زیر نظر مربی حرفه‌ای یاد بگیره می‌تونین در این کلاس ثبت‌نام کنین.

سفر و گردشگری

اگه دوست دارید همراه مونوپی مهارت‌های طبیعت‌‌گردی رو آموزش ببینید، دور دنیا سفر کنید، سفرهای ورزشی آبی تجربه کنید و… حتما از طریق لینک زیر سری به قسمت سفر و گردشگری مونوپی بزنید.

مدرسه مونوپی

اگر دوست دارید دوچرخه سواری، دویدن، کوهنوردی و توسعه فردی را در کنار مربیان باتجربه و همراهان باانگیزه شروع کنید، کلاس‌های مدرسه مونوپی، انتخاب فوق‌العاده‌ای برای شما خواهد بود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر، به مدرسه مونوپی مراجعه کنید.

چالش و مسابقه

مونوپی علاوه بر برگزاری کلاس در قسمت مدرسه مونوپی با کمک اساتید حرفه ای، چالش ها و مسابقاتی رو در زمینه های مختلف برگزار می کنه که همه ی دوستداران ورزش و مسابقه در سراسر ایران میتونن توی این چالش ها و مسابقات شرکت کنند. اگه شما هم دوست دارید خودتون رو به چالش بکشید حتما سری به قسمت چالش و مسابقه مونوپی بزنید.

نیازمندی مونوپی

مونوپی، پلتفرم برگزاری چالش و مسابقه با هدف فرهنگسازی در ورزش و حفظ محیط زیسته. در راستای تحقق این هدف شما میتونید کالاهایی که بهشون احتیاج ندارید رو در قسمت نیازمندی مونوپی به فروش برسونید و یا رایگان به دست کسی که میخوادش، برسونید. برای خرید و فروش کالای نو و دست دوم در حوزه ورزش، سلامتی و سفر و کمپینگ وارد لینک زیر بشید.

منابع مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید